Dagbok

Stallets dagbok

Idag kom beskedet att resten av tävlingsdagarna (13e, 17e, 20e samt Nyårsdagen) innan uppehållet ställs in och banomläggningen påbörjas tidigare.
Det var lite snopet med Label Black som skulle debutera på onsdag samt Tailwind och House in Order som startanmäldes idag till på söndag.
Kan dock ändå förstå beslutet och tycka att det var helt rätt. Nu har vi ställt in två tävlingsdagar i rad och de här kommande dagarna ligger tätt. De senaste tre veckorna har banan endast varit bra ett fåtal dagar. Det är massor med vatten i banan och sanden är för känslig, där är grundproblemet. Ser man då att det är liten chans till bra tävlingsförhållanden så känns det bättre att sätta igång med omläggningen så fort som möjligt.
Viktigt att de här inställda dagarna och loppen kommer tillbaka och kommer oss tillgodo nästa år, vilket vi har blivit lovade.
För mig känns detta som helt rätt beslut, men jag har samtidigt stor förståelse för att de stall som haft ett tufft år och kanske hade många starthästar nu inte är så glada. Det är inte lätt att vara tränare och sådana här beslut påverkar naturligtvis enormt.
Det här är återigen en sådan situation där Svensk Galopp i stort sett omöjligt kan vinna, vad de än gör så tycker många att det är fel. Nu är det en hel del folk som är upprörda över detta, men hade Tävlingsledningen fortsatt att försöka genomföra tävlingar och fått ställa in igen så hade det blivit kritik för att de inte stoppat i tid när de såg att banan inte klarar de här extrema väderväxlingarna.
Som alltid så är ju säkerheten för hästarna prio ett och när inte banförhållanden är bra så känns en tidigare omläggning som rätt väg att gå. Nu vinner vi två veckor vilket kan vara väldigt värdefullt i slutändan och kanske kan till och med tävlingssäsongen inledas tidigare?

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1