Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Tisdag 10/7

 

Lopp 2 Maidenlöpning 1200 m dt:
Kew Bridge- Fredrik Janetzky
Fin insats som trea och endast slagen hals om segern. Där hade vi inte marginalerna på vår sida direkt. Är jättenöjd med hennes debut, hon var lite grön i loppet men kommer lära sig massor på detta och går framåt mycket rent träningsmässigt.
På upploppet låg hon i mitten tight mellan de andra två i segerstriden och det klarade hon galant och var hur tuff som helst. Det bådar gott framöver.
Första mål för henne blir Amacitalöpning, därför hoppas jag kunna hitta ett gräslopp nästa gång åt henne och tror också att gräs är ett underlag som passar henne bättre.

Lopp 3 Silverhandicap 1600 m dt:
House in Order- Fredrik Janetzky
Fyra endast slagen 3,5 längd i första starten i år, bra gjort. Framför allt var det roligt att se honom speeda hela vägen in i mål och inte alls vara trött, Fredrik sa att han fortsatte i god fart runt hela svängen efteråt och knappt ville sakta av.
Dock hade det kunnat bli mer utdelning placeringsmässigt med lite med tur med löpningsförloppet. Han sitter fint i hand invändigt i sista sväng och är på väg upp när häst framför börjar tröttna fort och sackar och plötsligt finns ingenstans att ta vägen. Han får backa sist och sedan runda dem utvändigt i vida spår vilket så klart kostade en hel del.
Det här loppet kommer sätta fram honom massor och vi är jättenöjda med hans insats.

Bro Park Onsdag 11/7

 

 

Lopp 2 Bronshandicap 1400 m gräs:
Haweswater- Fredrik Janetzky
Hon gjorde ett bra lopp även denna gång, men det gick helt enkelt för snabbt för henne. Hon var endast slagen fem längder och då red Fredrik ändå inte ut henne sista biten eftersom hon redan var slagen. Hon kommer spurtande över upploppet men skillnaden denna gång mot förra är att det är en klass upp i det här loppet med mindre vikt, vilket innebär att det går fortare. 1600 meter är nog bäst så länge det är så här snabba banor som det är i värmen.

Lopp 3 Bronshandicap 2400 m gräs:
Striker- Fredrik Janetzky
Han pullades upp halt i loppet och hade ådragit sig en skada tyvärr. Förmodligen kommer han bli ridhäst åt sin ägare Ewa när det här har hunnit läka lite.

 

 

Jägersro Söndag 15/7

Lopp 3 Taittinger Derby Day Sprint 1200 m dt:
Light Treading- Fredrik Janetzky
Planen innan var att ligga med där framme, men hon hade ingen som helst möjlighet att gå med i tempot från början och hamnade långt bak. På 1200 meter och dirttrack där det sprutar upp en massa sand så är det svårt att ta igen så mycket och hon hamnade liksom mitt i smeten hela vägen.
Hon är otroligt snabb i träning, men det är skillnad att göra det flygande mot att starta stillastående från startboxar och där är hon inte lika snabb. 
Nu har hon startat i tuffa lopp och nu kommer vi låta henne få gå några vanliga handicaplopp för att få vinna och få upp lite självförtroende efter tuff matchning.