Dagbok

Stallets dagbok

Igår utlovade jag ju en lite mer detaljerad uppdatering om hästarna och så här ser det ut just nu:
Åringarna:
Love You Vero, Kew Bridge, Perfect Girl, High Max, Australian Open och Approach är alla igång och rids för fullt. De travar på området och cantrar på rakbanan. 
Chizhou har varit förkyld (precis som övriga), var sedan igång igen men fick ett bakslag i förkylningen. Nu ser hon friskare ut och kan troligtvis börja ridas igen under slutet av denna vecka.
Nya åringen (ännu odöpt) vill vi så klart komma igång med inridningen med, men i nuläget är det väldigt isigt och halkigt överallt på området. I lördags tog jag ett varv runt hela området och kollade av samtliga longervolter, men det var tyvärr inte bra underlag i någon.
Nu ser det ut som att det ska bli plusgrader i ett par dagar och det räcker för att vi ska komma igång med träningen samt att banpersonalen kan preparera underlaget så det är okej även när det fryser igen. Det som hände var att det kom snö och regn samtidigt som det frös, så det behövs en ordentlig harvning av volterna så fort det är tinat i marken.
Tvååringarna:
Global Boxticker, Daxios, Mr Tooma Global, Miss Global Tooma, Koko Taylor och Light Treading är igång med travarbete. De gör längre travpass ett tag till innan de sedan också kommer börja cantra på rakbanan.
Label Black skulle ha debuterat i onsdags när det ställdes in, han får en kortare vila nu innan även han påbörjar travarbete.
Akoya blev kastrerad för ett bra tag sedan och var igång, men fick en komplikation i de inte helt läkta kastrationssåren. Efter en medicinkur så ska vi sätta igång honom nu igen.
Tre år och äldre:
Stureplan, Tailwind, Cordelia, Space Dragon och Shylock är igång med travpassen, vilket även de gör ett tag till innan de börjar cantra igen.
House in Order skulle ha startat i söndags och har varit i full gång, så precis som Label Black får han en kortare vila och därefter travträning.
Himalaya och Haweswater vilar fortfarande, de kommer börja ridas igång igen ganska snart.
Marius Federigo är förhäst till åringarna. Vi planerar att ha kvar honom tills alla åringar är inridna och klara och sedan ska han få bli ridhäst istället. Han är stor och snygg och vi tror han kommer bli en underbar häst till någon lycklig.
På lördag kommer vi vaccinera de flesta och det blir ledigt från träningen ett par dagar över jul, efter vaccination ska man ta det lugnt med hästarna några dagar. Åringarna kommer få en lite längre vila än så, i ett par veckor är planen. Vi brukar göra så att de rids in, tränas igång och så får de en kortare vila. Under den tiden hinner de smälta allt de har lärt sig och ännu viktigare så växer och utvecklas de en del också. Deras kroppar har fått komma igång ordentligt med träning, så vilan gör mycket positivt.
Så här ser det ut i vårt stall just nu och vi har för tillfället 25 hästar (inklusive Marius då). Ytterligare åring på ingång under vintern och sedan till våren blir det nog Breeze Up auktion är tanken.
Det känns oerhört roligt och spännande inför nästa säsong!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1