Dagbok

Stallets dagbok

Från och med idag så är då dirttracken stängd och på nätterna är det fullt fokus på att köra rakbanorna när det är kallt. Det märktes imorse, rakbanan var i fint skick direkt och det gick mycket bra att cantra där. Just nu har vi i och för sig många travturer, men framför allt åringarna cantrar. 
Nu får man anpassa in träningsrundorna efter träning på rakbanan och det kommer att gå utmärkt. Med två rakbanor med olika lagt underlag (även om båda är dirttrack) så har vi alla förutsättningar för fina träningsförhållanden under omläggningen. Normalt sett tränar vårt stall helst och mestadels på stora banan, men under den grundträning som görs med hästarna nu så är rakbanorna minst lika bra att vara på. 
Nu blir ju detta första vintern utan tävlingar och så här har ju Jägersro det alltid. Personligen tycker jag att det ska bli väldigt spännande att se vad det ger till nästa säsong. Normalt sett så startar Stockholmstränarna sina hästar under vintern då banorna ofta är lösare och tyngre. Tävlandet gör att det sedan blir lite bråttom att hinna med en vila och därefter grundträning. Nu har vi gott om tid att göra ett gediget grundarbete inför nästa säsong och vi har hästar som kommer fräscha och förberedda. 
Självklart förstår jag att inte alla resonerar så här och är beroende av att ha starthästar under vintern. Även för oss innebär ju detta missade starttillfällen och pengar, men jag väljer att se detta som något väldigt intressant inför nästa säsong istället.
Har uppdaterat med nya kort idag och ni hittar dem som vanligt under fliken Veckans Bilder, kolla in Wolframs fina bilder där!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1