Dagbok

Stallets dagbok

Idag var banan toppfin! Igår var det ju fruset och kallt och så kom snö under natten. Tidigt på morgonen hade detta övergått i plusgrader och lite regn och då blir det en process i banan, den börjar tina. Dock var den så där perfekt lagom just under förmiddagen, den var inte frusen och tung och den var inte geggig heller, utan en god bana med bra fäste. 
Så klart passade vi på att träna på de som nu är aktuella för start och det är Label Black som startar på onsdag (den 13e) samt House in Order och Tailwind som båda siktar på start den 17e, dvs nästa söndag. Alla tre cantrade på i ett rejält tempo hela vägen och de såg mycket bra ut.
Vi har också haft en del hästar där vi haft siktet inställt på start en av de sista dagarna, men när det varit sådana här banförhållanden pga vädret så är det svårt att få igång hästar, träningen blir väldigt sporadisk och det är svårt att lägga upp en långsiktig plan. Space Dragon, Cordelia, Shylock och Himalaya har jag haft i åtanke för start, men det ser ut att bli lite för stressigt med det nu.
I övrigt har vi många hästar som travar just nu efter att ha vilat. De kommer att göra ordentliga travpass i ett antal veckor innan de börjar cantra, vi kommer att lägga ner mycket tid på ett ordentligt grundarbete på samtliga inför nästa säsong. Några som är igångsatta nu efter vila är Stureplan, Light Treading och Miss Global Tooma. Fler hästar kommer sättas igång nu vartefter de har vilat färdigt, snart är mer eller mindre alla ute och travar.
Åringarna jobbar vidare och idag var några av dem på banan igen. De reds i en tur med Marius Federigo som förhäst och det var Approach, Australian Open, Kew Bridge och Love You Vero som var där.  Det är verkligen nyttigt för dem att gå så här många tillsammans, det lär de sig oerhört mycket på och har en stor fördel när de kommer till lopp och är vana att gå i stora klungor. Övriga åringar reds på området och snart är även de redo för banan.
Väldigt nöjd med alla hästar idag och så klart glad för att vi har kunnat träna på idag!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1