Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det ett par minusgrader vilket gjorde att banan hade torkat upp och gick att träna på. Med två starthästar imorgon och många som vilar så är det dock inte så många hästar som är redo att träna på. Det blev Himalaya, Space Dragon och Tailwind som gick i friskare tempo och det gjorde de utmärkt.
I övrigt var det lugnare tempon och även en hel del travturer för hästar som är under igångsättning.
Stora framsteg för åringarna idag! Kew Bridge var ute på dirttrackbanan för första gången med Marius Federigo och hon skötte sig kanonbra. Senare på dagen blev det en tur med Australian Open, Approach och Love You Vero och även det blev en tur på banan. Love You Vero har varit där tidigare, men för de andra två var det premiär och det är otroligt så fort det har gått med deras utveckling, de har lärt sig allt i raketfart. 
Turerna gick till så att de skrittade ut en bit på banan, travade sedan fram till upploppet och där galopperade de rakan ner och runt svängen, är så imponerad över hur duktiga de är allihop!
De som inte var ute på banan var High Max, Perfect Girl och Chizhou, som jag skrev häromdagen så har de haft en förkylningssläng men är nu friska och redo för igångsättning. Efter två dagars longering där de har fått rasta av sig och vi har kunnat kolla av att det inte blivit något bakslag i deras tidigare förkylning så var de nu redo för mera träning. Idag blev det en liten repetition med sadel och ridning inne på stallgången och detta klarade de av utan problem. Man ska komma ihåg att de nyligen är inridna, därför är det alltid bättre att ta det säkra före det osäkra och ta ett kort steg bakåt för att repetera än att kasta sig ut på tur oförberedd. Nästa vecka kommer de kunna ridas ute på tur med de andra.
Apropå åringarna så har jag nu lagt in dem under Våra hästar, det är Wolfram som har tagit fina huvudbilder på dem. Deras dressar och ägare är ännu inte inlagda dock, det kommer när allt sånt är klart och inregistrerat. Jag har då lagt in de sju vi har inne nu, ytterligare två stycken kommer in, den ena är på inridning och den andra är på väg hem från England.
Har idag uppdaterat med nya bilder och där finns också med bild på just vår nya engelska åring, ser mycket fram emot hans ankomst! Kolla in honom samt Wolframs fina träningsbilder under fliken Veckans Bilder.
Imorgon är det tävlingar på lunchen, har uppdaterat kommentarer om chanserna för våra två starthästar och ni hittar detta under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1