Dagbok

Stallets dagbok

Idag något bättre bana och vi kunde cantra hästarna. Dock lite övermättad på vatten fortfarande, så det blev inga raska tempon idag heller utan lugnt. Om regnet håller sig borta nu så borde banan vara i gott skick imorgon eller senast lördag. Däremot oroar väderprognosen till på söndag då det verkar bli regn, men vi får hålla tummarna för att den prognosen hinner ändra sig tills dess...
Mest dramatik idag blev det när Andreas ramlade av Himalaya mitt på upploppet. Hästarna är ju vana vid att träna på och när de går så här långsamt så blir de lätt ofokuserade. Han var mest fokuserad på att följa med Space Dragon som låg lite framför och sedan får han syn på något och tvärvänder i galopp och det gick blixtfort. Andreas klarade sig bra som tur var, men det är aldrig kul att ha en lös häst som springer runt. 
Normalt sett när vi tränar så när samtliga har saktat av så skrittar alla förbi utgången och stannar sedan och står still en stund innan de lugnt får skritta ut från banan. Detta gör vi för att de inte ska ha bråttom ut och skapa en onödig stress. Tror att den rutinen gjorde hela skillnaden idag, Himalaya galopperade förbi mål och saktade av uppe vid bortre lång och kom sedan i full fart mot utgången, men stannar precis innan och står helt still och kunde på det sättet smidigt infångas. Skönt att det gick bra!
De som inte reds på banan idag var åringarna som travade en slinga runt området och därefter galopperade de i båda varven på volten längst ner vid rakbanan. Kew Bridge och Love You Vero reds i en tur tillsammans och så var det Approach och Australian Open i en tur. Det var första gången Australian Open reds med andra åringar och han skötte sig exemplariskt och kunde till och med galoppera först hur rutinerat som helst!
Chizhou, High Max och Perfect Girl har alla haft en förkylningssläng, men nu verkar de friska igen och vi har därför inlett med longering, då får de rasta sig lite lagom utan att man tar dem för hårt. De kommer igång med ridningen igen inom kort.
Vet att det är hög tid att uppdatera Veckans Bilder och hoppas kunna få klart med det imorgon eller senast lördag!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1