Dagbok

Stallets dagbok

Hemma efter en lång dag! Idag hade vi ju första halvan av vintersäkringen att ordna med. Vårt stall är uppdelat i en avdelning för hingstar (och valacker) och en för ston. Idag flyttade vi hingststallet och alla hästar skulle vara ute kl 8. 
Vi var över och förberedde med att lägga in foder, torka ur vattenkoppar och krubbor samt köra en dusch med descinficering i varje box eftersom alla stall använder boxarna vid den här processen, så det är många som har stått där.
Jag hade gjort schemat så att de som skulle flyttas var ridna eller reds kl 8 och vi kunde flytta över hästarna vartefter de var färdigtränade för dagen. Var en hel del att fixa med, men måste ändå säga att det gick över förväntan smidigt. Unde eftermiddagen kunde de flytta tillbaka igen och imorgon är det stostallets tur.
Träningen idag var som vanligt på måndagar åt det lugnare hållet och hästarna såg fina ut. Sista turen för dagen var en travtur, där Miss Global Tooma var oerhört pigg och var mer i luften än på marken. Guldstjärna till Andreas som höll sig kvar hur smidigt som helst, imponerande!
Efter avslutat arbete hann jag i stort sett hem, byta om och vända innan det var dags för först ett styrelsemöte i Stockholms Galoppssällskap och sedan senare höstmöte i samma föreningen. Tycker båda mötena var bra även om jag åkte hem lite innan det sista mötet var helt slut, lite middag och sömn är också bra att hinna med...
Det mest intressanta idag var i alla fall att det blev ytterligare en åring inköpt, denna gång i England på auktion i Newmarket. 
Jag var inte själv på plats, men vår agent i samarbete med en engelsk agent inspekterade åtta nummer som på pappret såg intressanta ut och ratade fem av dessa. Tre nummer återstod och vi trodde nog på förhand att den första av dem var mest intressant och så blev det också! Det är en snygg grå hingst e Mastercraftsman (precis som Global Boxticker) och med USA-blod på mammans sida. Vi fick honom för 19 000 Guineas (det är typ Pund det) och det får ses som ett mycket bra pris. 
Vilka åringar vi har nu, overkligt hög kvalitet! Ser så enormt mycket fram emot nästa år!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1