Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det banpremiär för två av åringarna. Det var "Vero" (Namn kraftigt på gång) och Chizhou som med Marius Federigo som förhäst gick ut på dirttracken. Först skritt en bit och därefter trav fram till upploppet där det även blev lite galopp.
De uppförde sig exemplariskt båda två. De var ute samtidigt som traktorn preparerade banan, då vet man att det är lugnt och mindre risk för att bli passerad av raskt cantrande häst. Just det momentet är alltid det kritiska, det är lätt hänt att en oerfaren häst blir skrämd och ibland reagerar de fel och snarare springer inåt i banan och då kan det blir problem. 
Nu passerades de av en häst i lugnt tempo och det gick jättebra. Är så nöjd med dem, de lär sig allting oerhört fort! 
Nu betyder inte detta att de framöver endast kommer träna på banan, man får inte glömma bort att de är unga och det är bra att träna lite varierat än så länge samt inte glömma viktig vila emellan så det inte blir för mycket.
Övriga åringar som rids tränades på området och de var jätteduktiga allihop. De som vi ännu inte börjat rida är de två som anlände sist, nämligen Australian Open och Approach. Det dröjer nog inte så himla länge innan även de är ute på tur, men lite jobb är det kvar tills dess.
I övrigt idag var det mestadels lite lugnare träning och de som behandlades av chiropraktorn igår fick en extra ledig dag. Hästarna såg fina ut allihop!
Bygget av den nya rakbanan går vidare och de kör hela dagarna med lastbilar, är igång från tidig morgon. Ser fram emot att vi får prova den nya banan när den är klar!
Startanmälan idag till nästa onsdag och i World Gone Mads lopp var det endast tre anmälda innan, så det kändes lite osäkert om det skulle bli av. Loppet fylldes dock upp med flera hästar och det blev till slut sju startanmälda. Det ser ut som en passande uppgift för honom.
Avslutar med att passa på att påminna om någon missade det häromdagen att nya bilder uppdaterades i tisdags igen, så har ni inte kollat in Wolframs fina bilder så gör det!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1