Dagbok

Stallets dagbok

Inte lika muntert imorse när plötsligt snön var tillbaka! Det var dock ett väldigt tillfälligt bakslag, redan innan lunch var allt försvunnet igen tack och lov!
Vi red ut första turen på morgonen; Light Treading reds ensam och Kew Bridge, Perfect Girl Ester och Love You Vero tillsammans. Efter första cantervändan dröjer det inte lång stund innan Fredrik (som red Light Treading) ringer och ber att jag ska komma ut direkt med en hovkrats och möta honom på vägen. Snön har tillsammans med gruset packat sig så hårt i hovarna att de inte lossnar och då är det stor risk att de vrickar sig när det blir s k styltor. Vi får loss dem och sedan är det direkt hem för att undvika att det händer igen.
Jag promenerar vidare på travvägen och möter de övriga tre som verkar klara underlaget något bättre, men när jag går bakom dem och tittar på deras hovar så syns det tydligt att det hela tiden packar sig högt men åtminstone släpper då och då.
Lätt beslut att ställa in resten av träningen, det är verkligen inte värt att chansa och dra på sig något som kan ta en väldans tid. 
Vid lunch så var underlaget i alla fall bättre, så då fick Daxios gå ut och ridas en kort sväng. Han är den häst som är känsligast för att vila från träningen, så det är viktigt att röra på honom och det gick bra.
Får man en dag med massa tid över så är det bra att passa på med extraarbeten, vi städade det mesta och speciellt i våra omklädningsrum där vi sorterade ut en hel del kläder och skor. Vår städexpert i stallet är utan tvekan Tobias, medan övriga fokuserade mer på det övriga stallarbetet.
Vi hann också brodda av alla hästar ( vi räknar med att våren är här nu!), smörja alla träns och lite annat pyssel. 
Känns bra att hunnit med så mycket saker idag!
Imorgon hoppas vi på bättre förutsättningar och väder!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1